TIP ME!
TIP ME!

Give me a tip! Šetří tip!

Ideální důchod – to jsou money, money, money. Dost těžký téma na to, že seš skoro každej měsíc totálně broke. Kámo, tři dny před vejplatou nejsi sám, kdo louská rejži 

a starý rohlíky a rád zajde k babičce na svíčkovou se sedmi, i když normálně by musel s křečkem na veterinu. (Ale seriously, nikdy není cool vymlouvat se babičce…)

 

Takže tady házím pár tipů na šetření, páč odkládat bokem se prostě musí, a hádej, 

co je klíčem k úspěchu: pravidelnost! 

Takže cíl je tu jak malovanej a teď k věci: neodolals poslední dobou a šels do novejch sluchátek nebo merche oblíbený kapely? Odlož si stranou třeba 20 % z toho, cos za tuhle libůstku utratil. Může se ti to zdát jako joke, když si koupíš něco tak bezvýznamnýho jako malinovej triple-shot Starbucks, ale věř tomu, že až se na to podíváš za ňákej čas, výsledek tě hodně mile překvapí. 

A naopak, když se rozhodneš, že si svůj oblíbenej triple-shot navoněnej kelímek nekoupíš, neváhej a hoď si stranou přesně tolik, kolik by tě stál.

Skvělej pocit zaručenej! A vím, žes to už někde slyšel, ale investuj, investuj, investuj. 

Druhá věc je síla internetu. Našels dokonalý sneakery? Tak do nich nechoď hnedka, chvíli počkej nebo čekni, esi je jinde nemaj levnější.

Taky se vsadim, že máš skříň narvanou parádníma hadříkama nebo starejma gadgetama, který už nepoužíváš. Tak je střel pomocí jedný z těch hip apek! A jezdi víc sockou než autem. Možná ušetříš i čas, znáš ty rána na Baranďáku…

A klidně vyhrab starou pokladničku, co ti maminka dala k sedmejm narozeninám. A když najdeš v botníku nebo zadní kapse džín starej drobák, hoď to tam. Nějakou tícku za rok dva určitě vyhrábneš. 

A znova, investuj, investuj, investuj. Prostě udělej si laskavost a tipni svoje budoucí já!

O autorce
KDO JSEM? JUST.INA!
Jsem Just.ina, budoucnost stáří, proto digitální.
A jsem tu, abych bořila stereotypy! Aby ti bylo jasný, že i v důchodu to pořád budeš ty.
Ty a tvůj lifestyle. Stačí ho jen začít řešit...
No worries, provedu tě. Sleduj mě tady nebo na insta a na důchod budeš ready!
JUST.INA!