NO KIDDING
NO KIDDING

NO KIDDING  

A teď vážně. Spolehni se hlavně na sebe!

O prachách se neučí. To je smutnej fakt. Přitom finanční gramotnost, jak se tomu říká, fakt pomůže při vstupu do života - sorry za ten děsněj výraz!

Protože když zjistíš, kolik stojí život, může to pro tebe bejt fakt facka. 

Když si nadefinuješ co je pro tebe v životě důležitý, jak bys chtěl žít a kolik tím pádem musíš mít naspořeno na důchod. 

Třeba zjistíš že musíš vydělávat 70 táců měsíčně (minimálně), a to je mazec. Samozřejmě taky nemusíš, každopádně mít naspořeno ti k vysněnýmu životu hodně pomůže, to je snad clear, ne?  A když říkám životu, myslím tím i k důchodu, protože pořád to budeš ty!


Většina z vás už ví, že se musí spolehnout sama na sebe, ale vlastně nevim, jestli pro to už něco děláš. Třeba se spořením na stáří je prý dobrý začít mezi 20 a 30 lety. Investovat taky můžeš kdykoliv. A nemusí to bejt hodně, navíc pravidelný částky, který nemusej bejt větší než tři latéčka měsíčně, můžeš libovolně měnit.

 

Za tisícovku měsíčně v důchodu skoro 2 miliony!

Mrkni třeba tady na ten  článek: https://www.denik.cz/ekonomika/duchody-2023.html

nebo na tenhle na Seznamu: https://1url.cz/SrYJ6  


Třeba se konečně rozhoupeš k tomu, do toho šlápnout. Já vim, je to jako nutit se objednat k zubaři, nebo konečně koupit nový ručníky - prostě to asi fíluješ jako něco, co můžeš odložit ještě o den, o dva, o měsíc, nebo o tři roky, ale moje rada je neodkládej to! Přečti si o tom, make the cut a máš pokoj na hooooooodně dlouho 

a skvělej pocit on top, žes udělal něco pro sebe krom toho, žes zašel do gymu a vylepšil si deadlift nebo si projel duolingo. Takž fears away, je to easy a you´ve got it!

Můžu odkládat stranou?
  • A
    míň než 500 Kč
  • B
    víc než 500 Kč
O autorce
KDO JSEM? JUST.INA!
Jsem Just.ina, budoucnost stáří, proto digitální.
A jsem tu, abych bořila stereotypy! Aby ti bylo jasný, že i v důchodu to pořád budeš ty.
Ty a tvůj lifestyle. Stačí ho jen začít řešit...
No worries, provedu tě. Sleduj mě tady nebo na insta a na důchod budeš ready!
JUST.INA!