MAKE IT COUNT
MAKE IT COUNT

MAKE IT COUNT!!!

Život se prodlužuje. Tak ať to stojí za to!!!

Ačkoliv medicína jde dopředu a díky tomu se můžeme těšit třeba i na pár let navíc, objektivně se míň hýbeme. Ty loady práce, co máme, můžem dělat i z gauče, manuální práce jsou na ústupu a přibejvaj nemoci, není to ale úplně na potlesk. Prostě to má i nějaký ty watchouts, který si tady můžeme společně hodit a vymyslet, co s nima.  Fajn kondice se dá udržet stravou, životním stylem a spoustou pohybu, to je asi clear, že jo. Že bejt pasivní pak znamená snížit si imunitu a snadno si uhnat nějakou z těch civilizačních nemocí, to ti taky nemusím říkat. Ani ti tady dělat check list, jakože dlouho spát, nekouřit, nepít... Jako zní to jako recept na super boring life a fakt nečekám, že to všechno do poslední tečky dodržíš, přece jen, YOLO.  Jde spíš o to, najít si svou vlastní cestu, nějak to vybalancovat.

SLOW DOWN!


To klíčový slovo tedy je zpomalit. No kidding, psychika je v centru všeho, a když budeš žít v neustálým stresu, pushovat výkon, srovnávat svůj život s instáčem ostatních lidí, poženeš se do slepý uličky. Hodně slepý uličky. Pro 21. století je prostě absolutně zásadní naučit se zvládat stres. Masáže, sauny... Relaxační techniky už mají i svoje vlastní appky! Jen z tohohle faktu si člověk udělá obrázek... Ale!


Máš kámoše? (Docela) normální rodinu? Víš, že nechceš nechat věci, aby ti přerostly přes hlavu? Awesome! To je základ. Takže trocha zdravýho rozumu, přirozenýho pohybu (pro vyčištění hlavy a lepší formu) pomáhá i docela obyč chůze a máš to v kapse.


Jo, jasně, a taky nějaký našetřený peníze. A pitnej režím (a tim nemyslim kombuchu ani latéčka). Čerstvej vzduch. Trénovat mozek hlavolamama a každej den se naučit něco novýho. Nezlenivět! I ztloustnout znamená stárnout (grrr, jen napsat tohle zabolí, ale řídím se heslem cruel to be kind, protože mi fakt dost záleží na tom, co s touhle mladou generací bude).


Dnešní třicátníci dost možná půjdou do penze až v 68 letech. V důchodu ale pořád můžou strávit až čtvrtinu života!! A to fakt není málo. Takže jak to shrnout? Dlouhověkost is on! Teď jen ji umět pořádně využít. Meaning, udrž se fit a spoř! Budeš žít dýl, a to za to stojí!



I like it?
  • A
    Slow
  • B
    Fast
O autorce
KDO JSEM? JUST.INA!
Jsem Just.ina, budoucnost stáří, proto digitální.
A jsem tu, abych bořila stereotypy! Aby ti bylo jasný, že i v důchodu to pořád budeš ty.
Ty a tvůj lifestyle. Stačí ho jen začít řešit...
No worries, provedu tě. Sleduj mě tady nebo na insta a na důchod budeš ready!
JUST.INA!