LOVE OD STÁTU
LOVE OD STÁTU

LOVE OD STÁTU 

LOVE OD STÁTU

Jako peníze, money, ne že tě stát bude milovat nebo whatever.

Prostě a jednoduše. Založíš si penzijko. Začneš spořit. Nespoříš žádný bomby, co ti rozhodí rozpočet. No a stát ti k tomu každej měsíc něco přihodí. Dépéesko (jako penzijko) má spoustu výhod, o kterejch ti Just.ina může vyprávět. Mega výhodou je pomoc od státu, každej měsíc ti na účtu přistanou peníze navíc. Naloží ti někdo jinej jen tak každej měsíc bonus jen za to, že si spoříš na budoucnost?

 

Takže sorry, pojďme si projet základní fakta. Nic složitýho. Jako fakt. Základní otázka. Jako kolik? Up to you. Podle toho, kolik love si budeš měsíčně posílat, ti stát nasype další love. Každej měsíc. A nejde o žádný drobáky, co ti nezaplatí ani latéčko. Jednoduchej příklad. Spoříš si 3 kila měsíčně. Stát ti k tomu přiloží rovnou 90 kaček. 
A tři kila, to máš jednu mega pizzu nebo brunch s lívancema v Karlíně. Takže žádná ztráta, co by tě měla hodit do neklidu. Jestli do toho chceš jít s větší sumou, tak mám další point, co stojí za zamyšlení. Když si sendneš víc než 1 000 kaček měsíčně, tak ti stát rovnou pošle slušnejch 230 korun a k tomu ještě nafasuješ daňovou úlevu, taky od státu. Takže slušnej business, co se ti vyplatí.

 

Pokud ti to nějakej měsíc nevyjde, tak buď v klidu, nic se neděje. Je to jednoduchý. 
Když ty spoříš, tak stát spoří s tebou. Když nestíháš, tak ti ani sugar daddy (jako stát :-)) nepošle nic.

 

Věř mi a pusť se do toho. Protože kdo ti pravidelně každej měsíc pošle peníze navíc? Čím dřív začneš, tím víc ti stát nasenduje. Spoříš třeba 30 let, posíláš si litr měsíčně 
a jen na státním příspěvku dostaneš na účet 80 730 kaček od státu. A to je celkem slušný kapesný, co ti jen tak někdo pošle, no ne? A pro pořádek, těch 1 000 Kč je nejčastější částka, jakou si lidi spořej na dépéesko v Komerčce. A jak naložíš s 80 tácy? To je jen tvoje choice. Příspěvek není na nic vázanej, takže klidně dovolená na Kostarice s Cuba Libre k snídani.

 

Oukej, seš mladej a řekneš, že na to máš ještě dost času, ale zkus se na pár minut zamyslet. Můžeš dostávat love od státu a pak je využít, jak budeš chtít. Peekni na naši důchodovou kalkulačku a uvidíš, kolik ti stát nasype. Prostě buď smart a nenech si utéct podporu k penzijku.

Spočítej si to...

O autorce
KDO JSEM? JUST.INA!
Jsem Just.ina, budoucnost stáří, proto digitální.
A jsem tu, abych bořila stereotypy! Aby ti bylo jasný, že i v důchodu to pořád budeš ty.
Ty a tvůj lifestyle. Stačí ho jen začít řešit...
No worries, provedu tě. Sleduj mě tady nebo na insta a na důchod budeš ready!
JUST.INA!