DLOUHODOBÁ WHAT?
DLOUHODOBÁ WHAT?

DLOUHODOBÁ WHAT?

Dlouhodobá rezerva aneb challenge accepted 


Každej tak nějak ví, že na budoucnost je třeba myslet. Ale spousta z nás to teď prostě ignoruje, protože je to za mega dlouho a nechce se nám to řešit.

Co takhle ale změnit mindset a mrknout se na to z jinýho úhlu? Ne jako na totálně nudnou, praktickou přípravu na „co kdyby“ nebo na „až jednou“, ale na příležitost posunout svůj skill někam, kde bys ho nehledal ani za milion let?

Do spoření, do investic. A dlouhodobá rezerva je tu, voilà.


Trocha čísílek na začátek: dlouhodobou rezervu à la peníze, co se ti budou hodit „jednou“, na všechny ty káry, domy a rekonstrukce, tak tuhle rezervu u nás má nebo v minulosti budovalo podle výzkumu IPSOS k začátku letošního roku 83 % lidí. 
A jestli ještě nepatříš mezi ně, je fakt načase to změnit. Každopádně jen polovina 
z nich dokáže stranou odkládat max 3 tisíce měsíčně. Co ty, myslíš, že to dokážeš taky, nebo ještě líp?


Pohraj si a for real zapřemejšlej nad tím, jak, co a kam zainvestovat. Nejen ukládat, ale i investovat – jaký riziko seš ochotnej snýst? Podle toho si vyber investiční strategii. Investovat můžeš do fondů nebo jinejch nástrojů. Fakt chápu, že se ti to může zdát šílený, ty a investor?

Please. Jenže! Ta trocha adrenalinu je docela lákavá, ne? Aneb jak to teď říkaj děcka, jsi hráč, nebo --- no, to by stačilo. Ale vážně, probádat neznámý vody, udělat si radost, překvapit sám sebe... Hoď si scuba dive do něčeho, na co by ses předtím vůbec netipnul…


Nejdřív si identifikuj cíl, kterýho chceš dosáhnout. O dépéesku aneb investici na důchod se státní podporou a případným příspěvkem zaměstnavatele už jsme si řekli. Tak si představ, jak by měl tvůj ideální důchod vypadat, a pak už jen investuj, investuj, investuj. Kámo, dlouhodobá investice ti fakt může přinýst vyšší výnosy než běžný nebo spořicí účty. Tak co, challenge accepted?


 

O autorce
KDO JSEM? JUST.INA!
Jsem Just.ina, budoucnost stáří, proto digitální.
A jsem tu, abych bořila stereotypy! Aby ti bylo jasný, že i v důchodu to pořád budeš ty.
Ty a tvůj lifestyle. Stačí ho jen začít řešit...
No worries, provedu tě. Sleduj mě tady nebo na insta a na důchod budeš ready!
JUST.INA!