CHALLENGE ACCEPTED! Sendvičová generace. Problém, nebo challenge?
CHALLENGE ACCEPTED! Sendvičová generace. Problém, nebo challenge?

CHALLENGE ACCEPTED! Sendvičová generace. Problém, nebo challenge?

Jako je tady jedno téma, který není úplně příjemný, ale je třeba ho sem přihodit, protože! Jednou asi většina z vás (nebo možná jen některý, je to na vás) bude mít děti, a navíc časem na krku vlastní rodiče (nebo třeba na salámu, who knows). Každopádně bude třeba pořešit pár věcí, protože se stanete součástí takzvaný sendvičový generace – připláclý mezi starostí o děti, rodiče, s prací k tomu – a to nebude sranda.

Bude ale pořád existovat jedna věc, která vám for sure dost uleví. A to jsou překvapivě peníze.


 

Radši si pořídím?
  • A
    děti
  • B
    psa nebo kočku

Money helps!


Když máš money, můžeš toho mnohem víc, seš flexibilnější. Máš větší jistoty, vymizí hodně úzkostí spojených s budoucností, s tím, že si neumíš zorganizovat život, budeš mít všechno pod větší kontrolou. A jen šílenec by do toho šel nepřipravenej. Proto vám chci říct – i když vám to může připadat jako za milion let – myslete na to už teďka. Vím, že spousta lidi to má stylem „who cares“, ale nebyla bych tvůj zodpovědnej poradce, kdybych to tady nehodila do trošku vážnějšího tónu.

Naštěstí existuje spousta příspěvků, který člověk může dostávat od státu, na děti a pozdějc i na rodiče, ale říkám na rovinu, je třeba se nejvíc spolehnout sám na sebe. Stačí každej měsíc pravidelně odkládat. Tečka. Absolutně nic složitýho. Je to o přípravě. Pak jde všechno líp. YOLO. 

Tak co říkáte, challange accepted? 


 

O autorce
KDO JSEM? JUST.INA!
Jsem Just.ina, budoucnost stáří, proto digitální.
A jsem tu, abych bořila stereotypy! Aby ti bylo jasný, že i v důchodu to pořád budeš ty.
Ty a tvůj lifestyle. Stačí ho jen začít řešit...
No worries, provedu tě. Sleduj mě tady nebo na insta a na důchod budeš ready!
JUST.INA!